Film Khurafat (2011) Perjanjian Syaitan HD

Film Khurafat (2011) Perjanjian Syaitan HD
Streaming & Download Film Khurafat (2011) Perjanjian Syaitan HD | Selamat malam Sobat pencinta film Gratis pada kesempatan ini admin tidak berbagi film terbaru namun film yang populer di tahun 2011 yaitu film Khurafat. Film yang mengisahkan tentang perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & Syaitan. ikuti filmnya dengan download atau nonton secara gratis pada link yang sudah admin sediakan dibawah ini.

Sinopsis Film Khurafat :

KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan dan tipu daya syaitan durjana.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.

Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.

Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.

Streaming Film Khurafat :Info Film :

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: PG13
Tarikh Tayangan: 13 Januari 2011
Genre: Horror
Durasi: 1 Jam 20 Minit
Pengedar: SKOP PRODUCTION
Pelakon: Syamsul Yusof, Liyana Jasmay, Sabrina Ali, Salina Saibi, Zendy, Fauziah Nawi, Nur Huda, Mariani, Latif Borgiba, Along Eyzendy
Pengarah: Syamsul Yusof
Format: MP4

Trailer Film :


LINK DONWLOAD

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Film Khurafat (2011) Perjanjian Syaitan HD "

Posting Komentar